top of page

Yaratıcı Yazarlık Atölyesi Size Ne Katar?

Yaratıcı Yazarlık Atölyesi denildiğinde insanların ya konuya çok hakim olduğunu ya da atölye ile ilgili eksik bilgi nedeniyle çok kararsız kaldıklarını görüyorum. Kararsızlık kendilerine bir şey katabileceklerine emin olmamaktan ya da işlenen konular ile nasıl beceriler edinebileceklerini bilmemekten kaynaklanıyor. Bu noktada eski bir deyişten yola çıkarak şunu söyleyebiliriz ki; Yaratıcı Yazarlık Atölyesi size bir kitap yazdırmıyor, bir kitabı yazabilmeniz için gerekli olan becerilerin hepsini öğrenmenizi sağlıyor. Yani balık tutmuyor, balık tutmayı öğreniyorsunuz. Böylece yaratıcı yazarlık atölyesi boyunca ve atölye sonrasında bir değil bir çok kitap fikrini geliştirebilme ve hayata geçirebilme yeteneği kazanmış oluyorsunuz.

Bunun yanında farklı yönlerde de sizi geliştirip yazarlık seviyesine ulaşmanız için değişik beceriler edinmenizi sağlıyor. Gelin birlikte bu becerilerin ne olduğuna bir göz atalım.


Yaratıcı yazma becerileriniz gelişir.

Yaratcı yazma becerisi; hayal gücünüzün gelişip, tasarladığınız öyküleri düzenli bir şekilde kağıda dökebilme yeteneğinizin gelişmesi ile ortaya çıkar. Kafanızda dönüp duran, bir gün mutlaka yazacağım dediğiniz oldukça iyi fikirleriniz olmuştur. İş bu fikirleri hikayeleştirmeye gelince teknik yapıyı bilmemek sizi bunu gerçekleştirmekten alı koyar. Bu noktada yaratıcı yazma becerisi hayalinizi cesaretle kağıda aktarabilme cesaretini size sağlar.


Doğru hikaye kurgulamak için yazım tekniklerine hakim olursunuz.

Doğru hikaye kurgulamak; kurgu öğelerini iyi kullanıp anlatacağınız öyküyü okuyucuya tam da istediğiniz gibi sunabilmek demektir. Kurgu öğelerinden biri eksik işlenmiş şekilde kalırsa yazdığınız hikayenin büyüsü okuyucuya düşlediğiniz gibi geçmeyeceği için hayal kırıklığına uğrama ihtimaliniz artacaktır. Bu noktada yazım tekniklerine hakim olmanın ilk yolu kurgu öğelerini çok iyi işlemeyi öğrenmektir. Bu da teorik bilgiyi pratiklerle kendi kalemimize yedirerek gerçekleşir. İşte yaratıcı yazarlık atölyemiz bu noktada teorik kadar pratik uygulamalarla da öğrenileni unutturmama misyonunu kendine motto edinmiştir.


Kurgu konusunda teknik göz kazanımı sağlarsınız.

Teknik gözün ne olduğu bilinmediğinden ne kadar işlevsel olduğu da keşfedilememiş oluyor. Oysa teknik bir gözle hikaye incelemeyi öğrenen biri artık o hikayenin yapı taşlarını çıkaracak, çıkardığı yapı taşlarının üzerine fikir yürütebilecek hatta nasıl daha iyi hale getirilebilineceği hakkında yorum yapabilecek yetkinliğe erişmiş oluyor. Teknik gözü sağlayan şey ise önce yaratıcı yazarlık konusunda bilgi haznesini genişletmek ardından da bu bakış açısını kazanarak kendi ilerlememiz için kullanabilmek ile gerçekleşiyor.


Başarılı bir kitap yazmanızın önünü açar.

Bir kitap yazmak sanıldığı kadar kolay değildir. Hikayeyi kurallı bir şekilde yazabilmek, bölümleri doğru belirleyebilmek, merak ve gerilim unsurunu kaybetmeden okuyucuyu son sayfaya kadar taşıyabilmek hem yetenek hem de bilgi ile sağlanır. Çoğu yazma sevdalısının içinde keşfedilmemiş bir yetenek olduğundan yazma bilgisi edinildikçe kalem gelişir ve kitap yazabilecek seviyeye ulaşır. Bu noktada iyi bir kitap yazabilme kitap planlayabilme tekniklerini öğrendiğinizde ve hikayenizi yazmaya başlamadan önce onu doğru şekilde anlatabilecek planlamayı yapabildiğinizde gerçekleşecektir.


Daha çok ve orijinal yazabilme motivasyonunu sağlar.

Tek başınıza oturup bir hikaye yazmaya çalıştığınızda kendi kendine sağlayabileceğiniz ilerleme belirli seviyede kalabilir. Fakat bir grup sinerjisi yakalayarak, yazdıklarınızı paylaşabildiğiniz ve geri bildirim alabildiğiniz kişilerle yol arkadaşlığı yaparak hikayelerinizi ilerletmek hiç ummadığınız kadar iyi fikirleri hiç düşlemediğiniz kadar hızlı bir şekilde ilerletebilmenizi sağlar. Grup sinerjisi ve desteği yalnız yapılan yazma eylemini büyülü kılar. Aynı zamanda Yaratıcı Yazarlık Atölyelerinde edineceğiniz bu grup motivasyonunun yanında bir de eğitmenin yönlendirmelerini takip edip hatasız yazma becerisini geliştirerek hızlı hikaye yazma gücünü kendinizde buluyor olacaksınız.


Bu ve bunun gibi bir çok nedenden dolayı Yaratıcı Yazarlık Atölyeleri çok iyi hikayelerin çıktığı ve sinerjinin hep üst seviyede olduğu çalışma ortamları olmaya devam ediyor. Öğrendiğiniz teknikleri uygulama kolaylığı, grup sinerjisinin motivasyonunuzu en üst seviyede tutması ve eğitmen desteği bu atölyelerden çıkan işleri benzersiz kılıyor.

Siz de Yaratıcı Yazarlık Atölyemize katılıp kendinizi geliştirerek unutulmaz eserler yazmanın ilk adımını atabilir ve kendi hikayeleriniz ve kahramanlarınızla bu eşsiz dünyada yer alabilirsiniz.

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page